top of page

ONTDEK ONZE BOTANICALS

In onze Mimea Harmony zitten 35 verschillende botanicals. De bekendste botanical is de jeneverbes. Deze geeft een typische frisse en kruidige toets. Je herkent waarschijnlijk dadelijk de smaak van peer en granaatappel in de spirit. Maar dit is lang niet alles, we selecteerden zorgvuldig de overige botanicals om de perfecte smaakcombinatie te creëren. Kruiden worden al eeuwen gebruikt in drankjes, niet enkel voor de smaak, maar ook voor hun helende werking. Ik licht graag enkele van de gebruikte botanicals toe.


Paardenbloem

Wie de paardenbloem als lastig onkruid in de tuin ziet, kan zich wel eens lelijk vergissen. Het is niet alleen voedzaam maar ook geneeskrachtig. De paardenbloem werd in de 15de eeuw in het westen gebruikt bij leveraandoeningen. Het is niet enkel goed voor de lever maar ook voor de spijsvertering en heeft een vochtafdrijvende werking.

Tijm

Tijm is een kruid met een zeer aromatisch geur. Het belangrijkste onderdeel van tijm is thymol. Het heeft een antibacteriële werking en zou helpen tegen luchtweginfecties, diarree en maagpijn. Daarnaast is tijm rijk aan vitamine C, antioxidanten, koper en ijzer.

Koriander

Koriander is één van de oudste kruiden ter wereld, de eerste sporen van het gebruik ervan dateren van 5000 voor Christus. Koriander werkt ontstekingsremmend en kan gebruikt worden tegen diabetes, hoge cholesterol en bloedarmoede. Korianderzaad zijn eigenlijk de gedroogde vruchtjes van de plant. Koriander is mild van smaak en wordt in de keuken in vele gerechten gebruikt.

Rozemarijn

Rozemarijn is één van de meest gebruikte kruiden in het kruidenrek. Het heeft een licht bittere smaak maar geeft een heerlijke smaak en aroma aan gerechten en dranken. Het kruid zou goed zijn voor het geheugen en helpt. Bij verschillende proefpersonen roept rozemarijn een gevoel van tevredenheid op.83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page