top of page

Mimea sweet n spicy

Maag- en darmklachten, voor sommigen onder ons is het helaas een realiteit waarmee ze zelf dagelijks worden geconfronteerd. Alcohol is niet zo vriendelijk voor je maag- en darmen en ook koolzuurhoudende dranken zijn dan vaak geen ideale combo.


Voor dit recept gingen we aan de slag met cranberry juice en zelfgemaakte gemberthee. Er zit geen prik in, maar dat stoort niet. Door de licht pikante smaak van de gember heb je het idee dat er alcohol in zit. Benieuwd? Kijk snel hieronder naar het recept.Special thanx @Krisjedehert voor het heerlijke recept.Wat heb je nodig?

ijsblokjes

50ml Mimea Harmony

200ml zelfgemaakte gemberthee

60ml cranberry juice

Een takje salie

Eventueel een paar framboosjesOm de gemberthee te maken heb je het volgende nodig:


1L water

1 stuk gember

1 limoen

Honing


Een dik stuk van 4 à 5 cm gember schillen en in grove stukken snijden. Doe het water en de gember in een steelpannetje en laat enkele minuten koken. Pers vervolgens een halve limoen en voeg een beetje honing of ander zoetmiddel naar keuze toe. Laat vervolgens het geheel afkoelen en zet een nacht in de ijskast. De dag erna het vocht zeven.

Neem een groot glas en vul tot de rand met ijsblokjes. Schenk 60ml cranberry juice in. Vul aan met 50ml Mimea Harmony en 200ml gemberthee. Even roeren en klaar. Voeg nog een takje salie toe als garnering. Optioneel kan je ook framboosjes toevoegen.


Klaar! Simpel toch? Geniet van je overheerlijke mocktail! ;-)


Cheers!


198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page